Instagram

Kortreist, nært og ekte

Kortreist, nært og ekte fra Ousdal Gård

I disse nydelige omgivelsene i Nes på Hedmarken, med utsikt over Mjøsa, dyrker Heidi og Gunnar speltsorten Oberkulmer, som regnes som en av de opprinnelige speltsortene. Spelten sås i september, hviler under snøen om vinteren, starter å vokse på våren igjen, for så å bli tresket i august.

Ousdal gård Åker Hender

Heidi og Gunnar er opptatt av hvor kornet de dyrker havner. Der kommer vi inn. På gården dyrkes spelten, den males så på steinmølle og fraktes direkte til vårt bakeri på Grini i Bærum. Her bruker vi melet til å lage Gardsspelt og steel cut speltkorn til å lage speltgrøt.

Vi har selv, både bakere, butikkmedarbeidere, drivere og administrasjon, vært på besøk på Ousdal Gård opptil flere ganger. Vi har vært ute i åkeren, tatt og sett på spelten, og sett hvordan spelten oppbevares før den blir til mel.

Ousdal Gård er en familiegård, hvor de er genuint opptatt av det de driver med. Det er vi svært stolte av å få ta del i. Vi vet akkurat hvor melet kommer fra, og bonden vet akkurat hvor melet havner? Det kaller vi kortreist mat!

Les mer om Ousdal Gård her