Vi kaster ikke brød og bakevarer

Vi kaster ikke brød og bakervarer

I respekt for bonden som dyrker kornet, bakeren som baker brødet og av hensyn til miljøet, er vi opptatt av å redusere matsvinn til et absolutt minimum. Vi har følgende tiltak for å utnytte brødene og bakervarene våre på best mulig måte:

  • Flere frivillige organisasjoner, blant annet Røde Kors, Frelsesarmeen og Kirkens bymisjon kommer innom produksjonen vår og henter overskuddsbrød og bakervarer i bakeriet vårt et par ganger i uken.
  • Vi har et samarbeid med Too Good To Go. Sammen med Too Good To Go jobber vi for å selge ut mest mulig av bakervarene på slutten av dagen til en rimeligere pris. De første fem månedene i 2017 har vi «spart» miljøet for mer enn 16 tonn CO2 ved å selge overskuddsmat via Too Good To Go.
  • Vi har et eget utsalg ved bakeriet vårt på Grini som selger overskuddsproduksjonen fra bakeriet. I dette utsalget selger vi også produkter som lages av læringene våre i forbindelse med forberedelser til svenneprøven, og bakervarer som lages i forbindelse med test av nye oppskrifter. Dermed blir all maten vi produserer levert ut til butikk.
  • Frosne brød bllir hentet av Holdbart.no og flere stuer i Marka.
  • De bakervarene som er igjen hentes av to bønder med gårder i Østfold og Akershus. Bakervarene bruker de som fôr til deres 300 okser og 700 griser.