Vi kaster ikke brød og bakevarer

Vi kaster ikke brød og bakervarer

Av respekt for bonden som dyrker kornet, bakeren som baker brødet og av hensyn til miljøet, er vi opptatt av å redusere matsvinn til et absolutt minimum. Vi har følgende tiltak for å utnytte brødene og bakervarene våre på best mulig måte:

  • Flere frivillige organisasjoner, blant annet Røde Kors, Frelsesarmeen og Kirkens bymisjon kommer innom produksjonen vår og henter overskuddsbrød og bakervarer i bakeriet vårt et par ganger i uken.
  • Vi har et samarbeid med Too Good To Go. Sammen med Too Good To Go jobber vi for å selge ut mest mulig av bakervarene på slutten av dagen til en rimeligere pris. De første fem månedene i 2017 har vi «spart» miljøet for mer enn 16 tonn CO2 ved å selge overskuddsmat via Too Good To Go.
  • Vi har et eget utsalg ved bakeriet vårt på Grini som selger overskuddsproduksjonen fra bakeriet. I dette utsalget selger vi også produkter som lages av læringene våre i forbindelse med forberedelser til svenneprøven, og bakervarer som lages i forbindelse med test av nye oppskrifter. Dermed blir all maten vi produserer levert ut til butikk.
  • Frosne brød bllir hentet av Holdbart.no og flere stuer i Marka.
  • De bakervarene som er igjen hentes av to bønder med gårder i Østfold og Akershus. Bakervarene bruker de som fôr til deres 300 okser og 700 griser.