Samarbeidspartnere

Vi har flere gode samarbeidspartnere med oss på laget.

Ousdal Gård

Vi lager Gardsspelt med økologisk mel fra Ousdal Gård. Ousdal Gård ligger nydelig til på Nes i Hedemarken, med utsikt over Mjøsa. Her har det vært dyrket matkorn siden 1661. På gården dyrker Heidi og Gunnar speltsorten Oberkulmer, som regnes som den ekte spelten. Kornet males på steinmølle etter gammel tradisjon og fraktes så direkte til Baker Hansen. Et godt eksempel på kortreist mat som vi er svært stolte av.

Markajentene

Markajentenes bordknask lager vi her i bakeriet på Grini med markajentenes oppskrift og selger i våre bakericaféer. Markajentene er Rita, Nina og Ingrid. De holder til på Finnerud i Sørkedalen, hvor de lager syltetøy, geléer og eddiker, og arrangerer selskaper i hyggelige omgivelser midt i Oslos skoger. Syltetøyet fra Markajentene selger vi i alle våre bakericaféer.

Pals

Pals leverer all kaffen vi bruker og selger i våre bakericaféer, både espresso, vår egnenkomponerte kaffe og en rekke andre varianter. Våre egne blender, Hansens espresso og Hansens utvalgte, er satt sammen av bønner fra ulike deler av Guatemala og fra Fedecocagua kooperativet. De samme bønnene er brukt i begge variantene, men de har ulik brenningsgrad. Kaffen får du servert i alle våre bakericaféer og kan kjøpes i 250g poser. Pals og Baker Hansen har gått sammen om et «Guatemala-prosjekt». Les mer her